Ruuanlaittokurssit yleistyvät matkailussa

Oletko joskus kotikeittiössäsi salaa haaveillut siitä, että osaisit laittaa herkullisia ruokia eri puolilta maailmaa? Miltä kuulostaisikaan viettää toiminnantäyteinen viikko keskellä Toscanan kauneinta maaseutua ja opetella laittamaan ruokaa toscanalaiseen tapaan italialaisen kokin lämpimän ohjauksen alla? Entäpä ruuanlaitto Espanjassa pienessä kaupungissa, jonka kauppahallista voi käydä hakemassa ainekset päivän ateriaan? Mitä jos pääsisit valmistamaan eksoottisia ruokia esimerkiksi Indonesiassa tai Thaimaassa, jossa raaka-aineet ovat täysin erilaisia ja ihmeellisiä verrattuna Suomessa tarjolla oleviin aineksiin? Tämän ei tarvitse jäädä pelkäksi haaveeksi, sillä yhä useampi matkailija on tehnyt tästä omalla kohdallaan täyttä todellisuutta.

Viime aikoina ruuanlaittoon keskittyvät teemamatkat ovat kasvaneet suosiossa. Matkailulta kaivataan yhä enemmän toimintaa ja konkreettista hyötyä, oli kyseessä sitten urheiluaktiviteetti tai vaikkapa kulttuurintäyteiset elämykset. Sen sijaan, että matkalta palaava turisti toisi matkakohteesta matkalaukussaan pieniä koriste-esineitä tai muista matkamuistoja, tuodaan matkoilta kotiin opittuja taitoja, joista voi nauttia pitkään loman päätyttyäkin. Kokkauskurssin käynyt matkailija voi tehdä vaikutuksen kotiväkeen laittamalla pöytään esimerkiksi perinteistä thaimaalaista currya tai vaikkapa kroatialaista maalaisruokaa, joka suorastaan sulaa suussa. Reseptejä voi toki aina kalastella myös alan kirjallisuudesta, mutta on aivan eri asia opetella kokkailua lähes kädestä pitäen paikallisen ammattilaisen opastamana. Tällöin saattaa saada kullanarvoisia vinkkejä ruokaan ja ruuanlaittoon ja tietenkin myös monia uskomattomia kokemuksia, joita ei taatusti löydy mistään reseptikirjasta.