Suosituimmat matkakohteet Aasiassa.

Vuonna 2017 Aasiaan matkustettiin muualla maailmassa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Useat matkailututkimukset ovat selvittäneet, että maailman sadan suosituimman matkailukohteen joukossa aasialaisia kaupunkeja on yli kolmasosa. Määrä tuskin on laskemassa lähivuosina, sillä Aasian matkakohteet ovat jatkuvasti kasvattaneet kiinnostusta matkailijoiden keskuudessa.

Maailman suosituin matkakohde on niin ikään Aasiassa. Kyseessä on nimittäin Hong Kong, joka vetää vuosittain yli 25 miljoonaa turistia puoleensa. Syinä tähän ovat muun muassa sen turvallisuus sekä strateginen sijainti, jonka vuoksi monet koneenvaihdot tapahtuvat nimenomaan Hong Kongissa. Monet hyödyntävät välilaskun tarjoaman mahdollisuuden tutustua Hong Kongin sykkeeseen muutaman päivä ajan ennen matkan jatkamista varsinaiseen määränpäähän. Hong Kong onkin erinomainen matkakohde myös lyhyemmille reissuille, mutta lisäksi se tarjoaa valtavasti tekemistä myös pidemmäksi aikaa. Hong Kong tarjoaa mahtavat shoppailumahdollisuudet, mielenkiintoisen sekoituksen brittiläistä ja kiinalaista kulttuuria sekä railakasta yöelämää. Monet yllättyvät huomatessaan, että Hong Kong tarjoaa myös roppakaupalla luontoa ja esimerkiksi patikointimahdollisuuksia, vaikka sillä onkin ennen kaikkea urbaanin keskuksen maine. Hong Kongissa voikin halutessaan viettää päivän vuorelle kavutessa ja matkan varrella pääseekin ihailemaan uskomattoman vehreitä maisemia.

Muita suosittuja matkakohteita Aasiassa ovat Thaimaan pääkaupunki Bangkok, joka houkutteli vuonna 2017 lähes 24 miljoonaa turistia. Thaimaa on muutenkin nousemassa matkailun terävimpään kärkeen, sillä monet matkailevat sinne vuosittain nauttimaan auringon lämmöstä ja lämpimän veden syleilystä silloin kun kotimaassa paukkuvat pakkaset.

Singaporessa käy vuosittain lähemmäs 20 miljoonaa turistia nauttimassa kaupungin monimuotoisuudesta ja urbaaniudesta. Myös Macau on suosittu kohde etenkin Hong Kongissa kävijöiden keskuudessa ja siellä suurin vetonaula ovat tietenkin kasinot. Toki myös muun muassa Korean pääkaupunki Soul sekä useat kaupungit Japanissa kuten Tokio, Kioto ja Osaka ovat aina olleet suosittuja valintoja matkaa suunnitellessa. Mikäli kaipaa jotain hieman erilaisempaa, voi siinä tapauksessa tutustua esimerkiksi Myanmariin tai Laosiin, jotka eivät ole vielä aivan yhtä kovassa nousussa, mutta joita kohtaan kiinnostus on vähitellen nousemassa.