Paras aika Kroatian matkalle

Monet suuntaavat tänä vuonna taas Kroatiaan, joka on viimeisten vuosien ajan ollut hittikohde matkailijoiden keskuudessa. Moni pohtiikin, mikä on paras aika vuodesta Kroatiassa käymiselle. Kroatian ilmasto voidaan jakaa kahteen eri alueeseen. Rannikolla päästään nauttimaan välimerellisestä ilmastosta lämpimine kesineen ja leutoine talvineen. Sisämaassa sen sijaan on kesäisin hieman lämpimämpää ja talvisin hyvinkin kylmää. Heinäkuu ja elokuu ovat Adrianmeren tienoilla miellyttävimmät sään puolesta ja tämä onkin parasta aikaa Kroatian matkailun kannalta.

Monet kroatialaiset suuntaavat kesällä rannikolle nauttimaan raikkaasta meri-ilmastosta. Kesäisin sisämaan kaupunkien kulttuuritarjonta vähenee huomattavasti ja rannikkoseudut elävöityvät. Kannattaa huomioida, että kun Kroatian rannikko täyttyy kesäisin paikalle saapuvista paikallisista, purjehtijoista sekä muista lomalaisista, voivat hotellit täyttyä alueella hyvinkin nopeasti. Hieman vähemmän hektisemmästä matkakohteesta pitävien kannattaakin matkustaa Kroatiaan mieluummin kesäkuussa tai syyskuussa, jolloin majoituksissa on jälleen hiukan enemmän tilaa.

Lokakuusta toukokuuhun Kroatian rannikkoseutu hiljenee merkittävästi, eikä ole lainkaan epätavallista, että hotellit ja turistien suosiossa olevat nähtävyydet sulkevat ovensa täksi ajaksi. Syksyyn ajoittuvalla matkalla sisämaassa sijaitseva Istria sekä luonnonpuistoistaan tunnetut alueet kuten Plitvicen järvet sekä Krkan joki ovat uskomattomia. Syksy tuo niitä ympäröiviin metsiköihin upeat värisävyt hieman samaan tapaan kuin Lapin ruskassa, mutta syksy on vielä mukavan lämmintä aikaa Kroatiassa siinä missä Suomessa illat alkavat pimentyä ja kylmyys kiristyä.