Luulitko tietäväsi kaiken Kanariansaarista? Lue seuraavat faktat ennen matkaa!

 

Oletko jo käynyt Kanarialla? Et ole missään nimessä ainoa, sillä Kanariansaaret houkuttelevat puoleensa miljoonia matkailijoita joka vuosi. Tarkalleen ottaen vuosittain saarilla uskotaan käyvän noin 12 miljoonaa turistia, jotka saapuvat alueella nauttimaan ennen kaikkea auringosta, valosta ja lämmöstä sekä myös paikallisten vieraanvaraisuudesta ja yleisestä leppoisasta tunnelmasta. Kun ottaa huomioon sen, että Kanariansaarilla asuu vakituisesti vain noin 2,1 miljoonaa asukasta, on turistien määrä huomattava. Saari elää matkailusta ja matkailijoita kohdellaan sen mukaisesti. Viime aikoina Kanarialla ollaan pyritty monipuolistamaan tarjontaa, jotta matkailijat saapuisivat saarille vastaisuudessakin.

Kanariansaaret ovat mainettaan parempi matkakohde

Monet päätyvät nykyään valitsemaan Kanariansaarten sijasta jonkun muun mukavan matkakohteen ennen kaikkea siksi, että saarten uskotaan olevan jollain tapaa turismin pilaamia. Asian laita ei kuitenkaan ole näin, sillä etenkin 90-luvun kultavuosien jälkeen suurimmat turistilaumat ovat kaikonneet muualle. Nyt Kanariansaaria voidaankin pitää mahtavana etelänmatkakohteena sellaisille matkailijoille, jotka arvostavat miellyttävää ilmastoa sekä myös suomenkielisiä palveluita tarpeen tullen. Kanarialta löytyy nimittäin hyvin aktiivinen suomalaisyhteisö, jonka myötä tarjolla on palveluita myös suomenkielisenä niitä kaipaaville. Jos esimerkiksi mieli tekee vaihteeksi syödä tuttuja ruokia ravintolassa, jolla on tarjota myös suomenkielinen ruokalista, on se Kanarialla mahdollista. Toisaalta saaret tarjoavat myös runsaasti mahdollisuuksia autenttisesta paikallisesta kulttuurista nauttimiseen. Kanarialla jokaisella saarella onkin aivan omanlaisensa tunnelma, jonka vuoksi Kanariansaaria ei voikaan sanoa tuntevansa läpikotaisin ennen kuin jokainen saari on tullut koluttua läpi. Joillain saarilla vallitsee trooppinen ilmasto, kun taas toiset saaret ovat ennemminkin kuivan aavikon peittämiä. Esimerkiksi Teneriffalla ilmasto on hyvin erilainen Teiden eri puolilla riippuen siitä, missä ilmansuunnassa ollaan.

Mielenkiintoisia faktoja Kanariansaarista

Miellyttävän ilmaston lisäksi tällä rakastetulla saariryhmällä lisäksi erityisen mielenkiintoinen historia ja upean jylhä luonto. Kanariansaaret ovat monelle suomalaiselle tuttu matkakohde, mutta alueeseen liittyy myös monia sellaisia asioita, joita monet kokeneetkaan Kanarian matkailijat eivät välttämättä tiedä.

  • Kanariansaarilla sijaitseva Teide on Espanjan korkein vuori, joka päihittää korkeudellaan myös Pyreneiden vuoriston. Teide on korkeudeltaan jopa 3718 metriä ja vain hyväkuntoisten kannattaa yrittää kavuta sen huipulle ihastelemaan mahtavia maisemia.
  • Kristoffer Kolumbus pysähtyi hetkeksi pitämään taukoa Kanariansaarilla matkallaan Amerikkaan. Saaria alettiin asuttaa suunnilleen samaan aikaan Amerikan mantereen kanssa, jonka vuoksi sen arkkitehtuurissa on monia yhtäläisyyksiä nykypäivän Latinalaisen Amerikan kanssa.
  • Lanzarotella sijaitseva El Golfon kraateri hehkuu vihreänä. Kraateriin on kertynyt merivettä, jonka ansiosta siihen on muodostunut pieni, kirkkaanvihreä järvi. Voimakkaan vihreä sävy on peräisin merilevästä ja tuo todella näyttävän kontrastin taustalla levittäytyvää mustaa vulkaanista kalliota vasten.
  • Kanariansaarilla eli lukemattomia nykyisin jo sukupuuttoon kuolleita liskoja ja jyrsijöitä. Jo ennen ihmisten saapumista Kanariansaarille alueellaeli lukuisia erilaisia liskoja, kuten esimerkiksi Gallotian jättiläisliskot, joiden uskotaan olleen jopa metrin pituisia. Rottien uskotaan olleen vieläkin pidempiä.