Viisi parasta lentoyhtiötä – oletko samaa mieltä?

 

Vuosi toisensa jälkeen järjestykseen laitetaan erilaisissa äänestyksissä maailman parhaat lentoyhtiöt. Monella on toki oma mielipiteensä asian suhteen ja vain harva on testannut kaikkia lentoyhtiöitä voidakseen objektiivisesti määritellä, mikä niistä on oikeasti paras. Seuraavaksi esitellään kuitenkin viisi sellaista lentoyhtiötä, jotka ovat useassa kansainvälisessä äänestyksessä sijoittuneet korkeimmille sijoille viime aikoina.

Qatar Airways


Qatar Airwaysin ehdoton valttikortti on sen upouusi kalusto, johon lukeutuu muun muassa Airbus350- sekä Boeing 787 Dreamliner -koneita. Molemmat näistä tunnetaan matalammasta ilmanpaineestaan sekä korkeammasta kosteusprosentistaan, joiden myötä esimerkiksi aikaeroon liittyvät ongelmat tasaantuvat. Qatar Airways saa jatkuvasti erinomaista palautetta ystävällisestä ja huomioonottavasta palvelustaan.

Swiss

Swiss ei ole niinkään suuren mittaluokan lentoyhtiö, vaan keskittyy ennemminkin boutique-matkustamiseen. Matkustipa asiakas sitten tavallisessa turistiluokassa tai ykkösluokassa, saa hän lentoyhtiön henkilökunnalta yhtä lailla erinomaista palvelua. Swiss osaa totisesti hemmotella matkailijoita, sillä valittavissa on esimerkiksi useammasta eri ruokalajista koostuva päivällinen juustoine ja viineineen.

Emirates

Monen ajatuksissa Emirates profiloituu poikkeuksellisen ylellisenä lentoyhtiönä, joka tarjoaa ykkösluokan matkustajille cocktail loungeja. Myös itse koneessa matkustaminen on silkkaa luksusta, sillä Airbus 380:n koneista löytyy erityisen mukavat ja tilavat istuinpaikat, Wi-Fi-yhteys ja valtava määrä TV-kanavia. Ruokatarjoilua luonnehditaan usein niin ikään ylelliseksi, vaikka matkustaisikin turistiluokassa.

Korean Air

Korean Airilla on viime aikoina pyyhkinyt hyvin, sillä monet turistit ovat suitsuttaneet sen ainutlaatuista konseptia. Suurin vetonaula on lennoilla tarjoiltava paremman tason ruokalista, jossa kaikki raaka-aineet ovat luomua ja tuotettu Korean eteläosassa sijaitsevalla Jejun saarella. Hyvästä ruuasta pääsee matkalla nauttimaan myös economy-luokassa.

Singapore Airlines

Singapore Airlines nousee kerta toisensa jälkeen äänestyksessä kärkipaikoille. Erityisesti matkailijat kehuvat sen koneiden istumatilaa ja mukavuutta, todella huomioonottavaa palvelua sekä luotettavuutta ja täsmällisyyttä. Viime aikoina lentoyhtiö on pyrkinyt panostamaan koneiden äänentoistoon, jotta matkustajat pääsisivät entistä paremmin nauttimaan elokuvien katselemisesta ja musiikin kuuntelemisesta lennon aikana.

Virgin Atlantic

Virgin Atlanticin koneissa pääsee yleensä matkustamaan Yhdysvaltoihin suuntaavilla lennolla. Erityisen hyvin Virgin tunnetaan ensimmäisessä luokassa tarjottavista täydellisen makuuasennon mahdollistavista istuimista. Lisäksi ykkösluokan matkustajat voivat nauttia baarista, joka tarjoilee drinkkejä joka lähtöön. Vaikkei Virginillä matkustaisikaan ykkösluokassa, voi myös economy-luokan matkustaja hyödyntää lentoyhtiön poikkeuksellisen kattavan lentoverkoston, joka ulottuu moneen mielenkiintoiseen matkakohteeseen.

Cathay Pacific

Cathay Pacificin kotipaikka on Hong Kong, joka näkyy muun muassa lentoyhtiön suunnittelemassa ruokalistassa. Juuri ruoka on yksi tämän lentoyhtiön valttikorteista, sillä menujen suunnittelussa ovat apuna olleet Hong Kongin kuuluisimmat ja taitavimmat kokit. Loistavan ruuan lisäksi Cathay Pacificia pidetään luotettavana lentoyhtiönä, joka sortuu ani harvoin myöhästelyyn tai lentojen peruutuksiin. Juuri tällaisia asioita matkailijat arvostavat.