Yksin matkustaminen voi olla todella palkitsevaa

Rinnalle ei välttämättä ole löytynyt sopivaa matkakumppania, kyseessä on liikematka tai saatat kaivata hieman aikaa itsesi kanssa ja omaa tilaa. Yksin matkustaminen voi olla hyvinkin erilainen kokemus kuin ystävän kanssa matkalle lähteminen. Sen sijaan, että jäisit kotona vain siksi, ettet usko yksin matkustamisen olevan hauskaa, kannattaa asiaa ehdottomasti harkita. Yksin matkustaminen voi olla paras koskaan elämässäsi tekemä päätös, sillä se jos mikä antaa itsevarmuudelle lisäpotkua.

Todellisuudessa yksin matkustavan ei yleensä tarvitse milloinkaan oikeasti matkailla yksin, mikäli hän ei sitä halua. Matkan aikana tapaa vuorenvarmasti muitakin matkustajia. Keskusteluiden ei tarvitse päättyä lentokoneeseen, vaan reissun päällä tarjoutuu taatusti useita tilaisuuksia keskustelun virittämiseen muiden matkailijoiden ja paikallistenkin kanssa. Couchsurfing eli sohvasurffaus ja muut vastaavankaltaiset palvelut ovat mitä mainioin keino kohdata uusia ihmisiä. Riippumatta siitä, missä majoitut matkoillasi, voit käyttää esimerkiksi Meetupia ja muita sosiaalisia sovelluksia löytääksesi matkakohteessa järjestettäviä tapahtumia ja aktiviteetteja. Saatat päätyä hyvinkin nopealla aikataululla istumaan iltaa mukavassa ravintolassa muiden reissaajien kanssa tai juttelemaan kaikesta maan ja taivaan välillä paikallisessa kahvilassa paikallisen ihmisen seurassa.

Yksin matkustaessa kenties suurin hyöty on se, että matkaa voi taittaa juuri niin kuin itse haluaa. Oman tahdin määrääminen on helppoa silloin kun asiasta ei tarvitse neuvotella kenenkään kanssa. Näin matkasta tulee juuri sellainen kuin itse haluaa!