Neuvoja edullisen matkan löytämiseksi

Jokainen hiukankin enemmän matkustanut on varmasti kokenut, kuinka puuduttavaa edullisten matkojen etsiminen voi olla. Kun metsästää halvimpia mahdollisia lentoja haluamaansa matkakohteeseen, tulee nopeasti huomaamaan, kuinka hinnat vaihtelevat suuresti eri hakukoneiden välillä. Myös yhtenä hetkenä näkyvä hinta voi seuraavalla haulla olla aivan eri. Jos hinta on yksi tärkeimmistä kriteereistä matkaa varattaessa, voi tällainen ailahtelevuus hintojen suhteen olla todella raivostuttavaa.

Seuraavaksi esitellään muutamia hyödyllisiä neuvoja, jotka auttavat matkaan mieliviä säästämään aikaa, hermoja ja tietenkin myös rahaa.

  • Etsi lentoja yksityisessä selaustilassa eli incognito-tilassa. Tällöin hakukoneet eivät pysty hinnoittelemaan lentoja korkeammaksi niille, joiden se tietää olevan erityisen kiinnostunut juuri kyseisistä kohteista ja ajankohdista. Myös esimerkiksi maantieteelliseen sijaintiin perustuva hintadiskriminointi estetään tällä tavalla.
  • Etsi lentoja useilla eri hakukoneilla ja eri matkatoimistojen kautta. Useimmiten vertailu kannattaa aina, joten ensimmäistä vastaantulevaa matkaa ei kannata ostaa. Monelle muodostuu ajan mittaan suosikkisivusto, jonka kautta matkat mieluiten ostaa.
  • Vertaile lentojen hintoja eri päivinä. On olemassa monia teorioita sen suhteen, mitkä viikonpäivät ovat edullisimpia päiviä lentojen ostamiseen. Monet uskovat, että esimerkiksi viikonloppuna ostettavat lennot ovat yleensä hiukan kalliimpia. Täysin vedenpitävä ei ole yksikään teoria, mutta useimmiten matkan alkamisen ajoittaminen arkipäivälle on edullisempi vaihtoehto. Fiksuinta on vertailla lentojen hintoja koko kuukauden ajalta ja katsoa, mitkä päivät ovat juuri sinun tarpeitasi ajatellen parhaita vaihtoehtoja.
  • Suosi halpalentoyhtiöitä. Esimerkiksi monet Euroopan halpalentoyhtiöt Norwegian Airlinesin kaltaiset halpalentoyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden hyvin askeettiseen lentomatkustukseen, joka näkyy myös hinnoissa. Halpalentoyhtiöissä ei ole pakko maksaa esimerkiksi matkatavaroista tai ruokailusta lennon aikana, jolloin hinta putoaa roimasti. Parhaimmillaan esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan on mahdollista lentää alle sadalla eurolla per suunta ja Euroopankin suuriin kaupunkeihin pääsee toisinaan alle viidelläkymmenellä eurolla suuntaansa.