Matkusta Tallinnaan ja koe se uusin silmin

Monille Tallinnasta on jäänyt tyypillinen kuva lähistöllä sijaitsevasta keskiaikaisesta kaupungista, josta saa pikaisesti haettua alkoholia edullisesti. Niin sanotut viinanhakureissut ovat kuitenkin onneksi vähenemässä Tallinnaan suuntautuvassa matkailussa, sillä monet suomalaiset matkailijat ovat huomanneet, että kaupungilla on paljon muutakin tarjottavanaan.

Etenkin viimeisten kymmenen vuoden aikana eteläisen naapurimaamme Viron pääkaupunki Tallinna on kehittynyt huimaa tahtia ja mikäli siellä ei ole muutamaan vuoteen tullut käytyä, yllättää kaupungin huima muutos varmasti. Tekemistä Tallinnassa riittää. Tallinnaan on avautunut useita todella tasokkaita ostoskeskuksia perinteisen Virukeskuksen lisäksi. Muun muassa Rotermanni tarjoaa mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia muodin ystäville, mutta erityisen kunniamaininnan ansaitsee Telliskiven alue, jossa vanhoihin teollisuusrakennuksiin on avattu lukuisia pieniä putiikkeja, joissa myydään esimerkiksi sisustusesineitä ja muuta mukavaa. Telliskivestä saattaa myös löytyä todellisia ravintoloiden helmiä, mikäli matkalla pääsee yllättämään nälkä.

Me suomalaiset olemme onnekkaita siinä suhteessa, että vain parin tunnin laivamatkalla Helsingistä pääsee ulkomaille yhteen Euroopan hurmaavimmista kaupungeista. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä matka voi parhaimmillaan maksaa jopa vain viisi euroa. Lisäksi hintataso Tallinnassa on pienestä noususta huolimatta säilynyt jonkin verran Suomen hintoja alhaisempana, jonka vuoksi matkalla saa rahoillaan enemmän vastinetta. Mikäli Tallinna on viime vuosina jäänyt matkasuunnitelmista puuttumaan, kannattaa se ehdottomasti sisällyttää mukaan mitä pikimmiten. Tallinnassa voi hyvin käydä sekä talvella että kesällä, sillä siellä riittää nähtävää!