Matkailu avartaa mieltä ja tekee onnelliseksi

Matkailusta on hyötyä monellakin eri tavalla. Yksi syy, miksi matkailu kannattaa aivan erityisesti on sen positiivinen vaikutus mielialaan. Olipa kyseessä sitten liikematka, viikon mittainen perheloma tai pidempi seikkailu ilman paluulippua, voi matkailu tehdä sinusta onnellisemman ihmisen kohottamalla itseluottamusta, tarjoamalla uusia elämyksiä ja muistoja, tuomalla kaivattua vaihtelua arjen rutiineihin ja mahdollistamalla uusien ihmisen tapaamisen eri puolilta maailmaa.

Matkailu kasvattaa itseluottamusta

Matkoilla tulee aina silloin tällöin vastaan tilanteita, joissa on toimittava määrätietoisesti. Vaikka matka olisikin viimeisen päälle suunniteltu, voi reissulla tapahtua aina yllättäviä asioita. Mitä ikinä matkalla sitten tapahtuukaan, on ongelmiin aina löydettävissä jokin ratkaisu. Kun matkalla ymmärtää, että mikä tahansa matkalla vastaan tuleva hankala tilanne on selätettävissä, tuo se valtavasti itsevarmuutta ja rohkeutta kohdata vastaavanlaisia tilanteita myös jatkossa. Tämä itsevarmuuden tunne saa ihmisen myös tuntemaan olonsa onnellisemmaksi.

Matkailu avartaa mieltä

Oli kyseessä sitten uuden taidon oppiminen kuten vaikkapa thairuoan laittaminen tai uuden kielen opettelu, tarjoaa matkailu laajalti eri vaihtoehtoja tiedon syventämiseen. Oppiminen aktivoi aivoja ja sen myötä myös onnellisuutemme taso kasvaa, erityisesti silloin kun opimme uusia asioita. Usein myös kotiin palatessa osaa arvostaa kotona hyvin olevia asioita, kun on saanut nähdä hieman toistakin perspektiiviä.

Matkailun vaikutukset eivät ole pelkästään lyhytkestoisia

Aina ei välttämättä tule ajatelleeksikaan, kuinka pitkäkestoisia positiivisia vaikutuksia matkailulla on. Vaikka matkailu tekee iloiseksi siinä hetkessä ja piristää myös matkalta palatessa, tekee matkailu yleisestikin ottaen ihmisestä onnellisemman ja rentoutuneemman. Monet matkailuun hurahtaneet ihmiset suunnittelevat jatkuvasti uusia matkoja ja suuntaavat katseensa ja ajatuksensa tuleviin reissuihin, mutta samalla muistoissa säilyvät kokemukset aiemmilta matkoilta. Muistojen lisäksi matkailu vaikuttaa ihmisiin niin monilla eri tavoilla, ettei niitä välttämättä edes tule huomanneeksi tai ymmärtäneeksi. Joka tapauksessa aivan selvää on se, että matkailusta on äärettömän paljon hyötyä ihmiselle ja usein matkustavat ihmiset ovat selvästi avarakatseisempia verrattuna niihin, jotka eivät ole milloinkaan poistuneet kotikaupungistaan.