Florida ja New York koettu? Matkusta Oregoniin!

 

Oregon on Yhdysvaltain kymmenenneksi suurin osavaltio, joka edustaa Tyynenmeren puolelle tyypillistä vehreää luonnonkauneutta parhaimmillaan. Vaikka Oregonista löytyy valtavasti mahdollisuuksia kokea kulttuuria kaikissa sen eri muodoissa, on monen mielestä sen suurin vetonaula uskomaton luonto. Oregonin monipuoliset maisemat rosoisista rannikkoseuduista tiheisiin vihreisiin metsilöihin ja tulperäisistä vuorista uskomattäman jylhiin rotkoihin ja jokiin tekevät siitä hengästyttävän upean kohteen. Nautitpa sitten kivisellä rannalla kuljeksimisestä mielenkiintoisia kivimuodostelmia ihastellen tai vuorenrinnettä ylöspäin kapuamisesta, tarjoaa Oregon ehdottomasti maailman parhaimpiin kuuluvat puitteet hyvin monenlaiseen aktiviteettiin luonnossa. Seuraavaksi esitellään muutama vierailemisen arvoinen kohde, mikäli edessä on matka Oregoniin.

Portland
Jos Oregoniin saapuu, on lähes mahdotonta olla käymättä myös sen pääkaupungissa Portlandissa. Willamette-joen varrella sijaitseva kaupunki ei ole kovinkaan kaukana Tyynestä valtamerestä ja taustalla häämöttää myös upea Mount Hoodin vuori, joten se on totisesti kauniin luonnon ympäröimä kaupunki. Myös Portlandin sisältä löytyy runsain mitoin puistoja, puutarhoja ja muita viheralueita, jotka kertovat paikallisten rakkaudesta ulkoiluun. Muun muass International Rose Garden on suosittu vierailukohde luonnonystäville. Tämän lisäksi Portland on tietenkin tulvillaan kulttuuria, ruokapaikkoja, pienpanimoita, musiikkia ja taidetta ja sieltä löytyy myös runsain mitoin mielenkiintoisia museoita.

Columbia River Gorge
Yli 110 kilometrin pituinen Columbia-joen yhteyteen muodostuva sola levittäytyy pitkin Oregonin pohjoista rajaa. 1900-luvun alkupuolella rakennettu Columbia-joen vartta pitkin kulkeva moottoritie vie matkailijat lukuisten upeiden vesiputoisten ohi, joten pysähtyminen on lähes pakollista. Mikäli alueella vierailee syksyllä, ovat metsät saaneet upean syksyiset värit. Keväällä alueen villikasvillisuus puhkeaa kukkaan. Kävi aluetta ihailemassa minä vuodenaikana tahansa, tarjoaa se siihen otolliset puitteet.

Mount Hood
Oregonin korkein kohta löytyy Mount Hoodilta, joka tunnetaan parhaiten Portlandin taustalla häämöttävänä upeana vuorena. Se sijaitsee kuitenkin Portlandin kaupungista noin 100 kilometrin päässä, joka kertoo jo jotain sen valtavasta koosta. Mount Hood on matkakohde, joka houkuttelee paikan päälle vierailijoita ympäri vuoden. Vuorelta löytyy peräti viisi eri laskettelualuetta sekä hiihtolatuja. Kokeneet vuoristokiipeilijät käyvät niin ikään usein vuorella kipeilemässä. Historiallinen Timberline Lodge tunnetaan legendaarisen Hohto-elokuvan ulkona kuvattujen kohtausten kuvauspaikkana.

Astoria

1800-luvun alussa perustettu Astorian kaupunki on länsirannikon ensimmäinen siirtokunta. Columbia-joen suulla sijaitseva kaupunki tunnetaan maan pisimmästä ristikkosillastaan, mutta suomalaisille matkailijoille kaupunki tarjoaa myös toisen mielenkiintoisen kokemuksen. Astoriassa eli nimittäin vielä sata vuotta sitten suuri suomalaisyhteisö, jonka jättämiä jälkiä on edelleen havaittavissa kaupungilla. Astoriasta löytyy muu muassa perinteinen suomalainen kahvila, josta voi ostaa esimerkiksi pullaa tai rieskaa pahimpaan koti-ikävään. Lisäksi kadun varrella kävellessään saattaa törmätä perinteiseen suomalaiseen yleiseen saunaan tai suomalaisten suosimaan kahvilaan.