Pidä matkasi muistoa yllä

Matkailu avartaa – niin sanovat kaikki, eikä ihme, sillä kukapa nyt ei kertoisi upeasta matkastaan, jos vain joku haluaa kuunnella. Matkustellessa näkee paljon uutta ja ihmeellistä, josta saa hyvin perspektiiviä omaankin elämäänsä: paljon matkustellut osaa suhteuttaa isolta tuntuvat ongelmat todellisuuteen ja ymmärtää myös todennäköisesti paremmin eri vaihtoehtoja. Myös kuuntelija oppii paljon, jos toinen kertoo matkastaan. Parhaimmillaan nämä matkakertomukset ovat inspiraatio omaa matkaa suunnitellessa.

Nykyaikaa on, että matkoilta otetaan valokuvia, jotka sitten ladataan sosiaalisen median eri kanaville muiden ihasteltaviksi, tykättäväksi ja kommentoitaviksi. Ylipäänsäkin valokuvat ovat olleet jo pitkään tärkein tapa taltioida omaa matkaansa ja niistä on totuttu keräämään usein jopa kokonainen kansio tai albumi. Ennen valokuvauksen yleistymistä oli yleisempää kirjoittaa matkakertomuksia muiden luettavaksi. Niissä kuvaillaan kaikkea sitä, mitä on nähnyt, kokenut ja millaisten ihmisten kanssa on viettänyt aikaansa. Matkakertomuksia on kirjoitettu jo antiikin aikana, kuten vaikkapa Kreikan kuvaus 100-luvulta. Näistä kertomuksista on saatu myös paljon tietoa historiaa tutkittaessa, koska niistä tuppaa välittymään myös sellaista tietoa, jota esimerkiksi paikalliset virkamiehet eivät katsoneet tarpeelliseksi dokumentoida.

Omista valokuvista on moneksi

Sinun ei tarvitse olla kovinkaan kaksinen kuvaaja saadaksesi hyviä kuvia. Ensinnäkin nykyajan laitteet tekevät automaattisesti monia sellaisia säätöjä, jotka aiemmin piti tehdä itse. Lisäksi kuvien käsittelystä, kuten valotuksen korjaamisesta, on tehty paljon helpompaa jo esimerkiksi some-alustoilla. Internetissä on myös valtavat määrät erilaisia oppaita, joiden avulla voit kehittyä valokuvaajana.

Omia kuvia on kiva katsella ja kuten jo aiemmin mainittu, niistä saa tehtyä vaikkapa kokonaisen kuvakirjan, jos vain haluaa. Mutta entäs jos haluat jotain hieman enemmän? Kuvapalveluiden kautta voi tilata vaikkapa itseotetulla kuvalla varustetun kahvimukin tai avaimenperän. Joskus esimerkiksi jokin maisema tai rakennus on kuitenkin niin vaikuttava, että pelkkä pieni kuva ei riitä. Tätä varten siitä voi teettää itselleen tapetin. Omasta kuvasta saa tilattua valmiin tapettiversion kätevästi Kotitapetti-sivuston kautta, joka auttaa saamaan hyvästä kuvasta kaiken irti tekemällä muokkausehdotuksia sinulle.

Tapetin teettäminen omasta valokuvasta saattaa kuulostaa melko pröystäilevältä suomalaisen mielestä, mutta maailmalla on varsin yleistä, että esimerkiksi työhuoneen yksi seinä on tapetoitu valokuvatapetilla. Koko huonetta ei tarvitse tapetoida omilla kuvillaan, vaikka eihän sekään kiellettyä ole. Yhden seinän tapetoimisessa on se etu, että muiden seinien maalaus, rappaus tai muu ratkaisu kehystää valokuvatapetin – saat siis upean kuvasi jättimäisissä kehyksissä.

Valokuvatapetti on ennen kaikkea persoonallinen ratkaisu. Vastaavaa tapettia ei ole kenelläkään muulla ja se toimii taatusti keskustelunavauksena vieraiden kanssa, jolloin pääset keskustelemaan matkastasi. Valokuvatapetit ovat laadukkaita ja auttavat säilyttämään kuvasi jopa vuosikymmeniä – ja vieläpä valitsemallasi paraatipaikalla.