Viihdykettä lapsille pitkän lennon ajaksi

Lasten kanssa matkustaminen voi olla erityisen antoisaa, mutta se voi olla myös stressaavaa. Etenkin pitkien lentojen tai automatkojen aikana on usein vaikeaa saada lapsi istumaan rauhallisesti paikoillaan. Tähän artikkeliin on koottu muutama hyvä vinkki viihdykkeeksi pitkille lennoille.

Leffat ja äänikirjat

Pitkän matkan lennoilta löytyy yleensä erinomainen leffavalikoima, jota lapsi osaa itsekin selata. Toisaalta lapsen näkökulmasta jo Euroopan sisäinenkin lento saattaa tuntua tuskastuttavan pitkältä, eikä näiltä lennoilta välttämättä löydy leffoja. Tästä syystä omaan tablettiin kannattaakin etukäteen ladata muutama hyvä leffa valmiiksi siten, ettei niiden katsominen vaadi wifi-yhteyttä. Toinen hyvä vaihtoehto ovat erilaiset lasten äänikirjat. Muista kuitenkin pakata mukaan myös lapsen päähän hyvin sopivat kuulokkeet, joita lapsen on miellyttävä käyttää, ettei leffojen katselu tai äänikirjojen kuuntelu häiritse muita matkustajia!

Tangram

Tangram tai muu pieni palapeli tai rakenneltava lelu on hyvää viihdykettä lennon aikana, etenkin jos lapsi saa tangramin yllätyksenä vasta lennon aikana, eikä se ole hänelle ennestään tuttu. Tangramin idea on, että palasista voi koota neliön ja erilaisia kuvia, kuten eläinhahmoja. Tangram on yllättävän haastava ja mielenkiintoinen, vaikka sen rakenne onkin perin yksinkertainen.

Näppärä isä tai äiti valmistaa tangramin itse. Työssä tarvittava puutavara löytyy näppärästi Byggmax-verkkokaupasta. Lomavalmistelujen ollessa kiireisimmillään on helpottavaa, että materiaalien toimituksen voi jättää ammattitaitoisen Byggmaxin huoleksi!

Tangram on yksinkertaisesti neliön muotoinen palapeli, joka sahataan eri muotoisiksi paloiksi. Palat maalataan kirkkailla väreillä, mikä tekee tangramista näyttävän näköisen ja saa lapsen kiinnostumaan rakentelusta. Hyviä vinkkejä tangramin valmistamiseen löytyy esimerkiksi Pinterestistä. Samalla voit etsiä myös mallikuvioita, jotka voit tulostaa valmiiksi ja halutessasi vaikkapa laminoida, jotta niistä tulee kestävämpiä, eivätkä ne hätkähdä esimerkiksi niiden päälle lennon aikana kaatuvasta limsasta. Mallikuvioiden avulla lapsi voi lennon aikana rakennella tangramin paloista vaikkapa kivoja eläinhahmoja, jolloin äiti tai isä saa hetken aikaa hengähtää.